Aiheet

Yhdistys

MIKKELIN LENTOKENTTÄ

Ilmailulla on Mikkelissä pitkä historia ja perinteet. 1936 perustettiin Mikkelin Purjelentokerho, joka oli Suomen silloisen Ilmapuolustusyhdistyksen alainen. Sotien jälkeen 1948 nimi vaihtui Mikkelin Purjelentokerhosta Mikkelin Ilmailuyhdistykseksi, joka on säilynyt näihin päiviin asti.

Kotikenttänä on MIY:llä aina ollut Mikkelin lentokenttä, joka sijaitsee kaupungin välittömässä läheisyydessä. Kentältä operoi ilmailuyhdistyksen kaluston lisäksi Mikkelin laskuvarjokerho ja yksityisessä omistuksessa olevat moottorikoneet ja ultrakevyet. Säännöllistä reittiliikennettä ei kentälle tällä hetkellä ole.


EFMI luoteesta

Kentän keskeinen sijainti tarjoaa loistavat mahdollisuudet ilmailun harrastamiseen. Matka kentälle on lyhyt ja ilmailemaan ehtii hyvin työpäivän jälkeenkin. Lentolupakirjan hankkiminen käy arkielämän sivussa vaivattomasti, koska lennot voidaan helposti sijoittaa myös arki-illoille. Kenttää ylläpitää Mikkelin kaupunki.

TOIMINTA

Mikkelin Ilmailuyhdistyksen toimintaan kuuluvat purjelento ja ultrakevytilmailu. Yhdistyksen toiminnan johtoajatuksena on tarjota mahdollisuus ilmailuun kaikille siitä kiinnostuneille.

Purjelento

Kerholla on yksi 1-paikkainen purjekone jolla lennetään harjoitus- ja matkalentoja. Tarkastus- ja koululennot käydään tällä hetkellä lentämässä naapurikerhojen kalustolla.

Ultrakevyet

Ensimmäinen ultra ilmestyi kerhon halliin vuonna 2003 jolloin vuokrakaluston turvin pidettiin ensimmäinen lupakirjakurssi. Pari vuotta myöhemmin hankittiin oma Ikarus C42, joka toimi muun lentelyn ohessa myös koulukoneena. Vuonna 2012 Ikarus päivitettiin uudempaan, lähes täydellisesti varusteltuun Ikarukseen.